Zahraniční aktivity naší společnosti

04.12.2018 11:58

Naše kvalifikované služby občas vyhledávají i zahraniční zákazníci. V uplynulých třech létech jsme mimo jiné dělali kvalifikace postupů svařování WPQR pro rakouského zákazníka z Lince, pro firmu STEA stahl- und metallbau ve Weidingu v Německu a dokonce pro firmu DOPHARMA jsme kvalifikovali WPQR až ve Švédsku.

Kontroly svarů NDT metodami provádíme rovněž několik roků u zahraničních zákazníků, např. na stavbě cementárny na severu Dánska jsme dělali zkoušky Ultrazvukem a pro firmu v německém Weidingu, která vyrábí pro německé dráhy DB lávku nad kolejemi v areálu automobilky AUDI, jezdíme pravidelně provádět kontroly svarů metodami VT, PT, MT a UT.

Poslední zahraniční zakázku jsme realizovali v listopadu 2018, pro rakouského majitele výrobního závodu v ruském Kovrovu, pro firmu Containex-Monolit. 

Hotel v Kovrovu kde jsme byli ubytováni a řidič firmy nás vozil služebním Lexusem do fabriky.

V Kovrově asi 100 tis. městečku ve Vladimírské oblasti asi 300 km východně od Moskvy jsme prováděli přezkoušení dvaceti sedmi svářečů podle normy ISO 9606-1 a šesti operátorů podle ISO 14732. Zkoušky probíhali vzhledem k počtu svářečů dva dny a kromě praktické části, svaření vzorku BW a FW, absolvovali všichni účastníci i test z teorie v ruském jazyce. Dále jsme kvalifikovali dvě WPQR pro svařování na robotu FANUC.

Školení a teoretická zkouška svářečů (test a školení probíhalo v RJ).

Rakouská firma CONTAINEX vyrábí v současné době denně 130 různě vystrojených mobilních kontejnerů, ve výrobních závodech v Rakousku, Slovinsku, Česku (Ostrov a Zlaté Hory), Slovensku a v Rusku. Vedení firmy sídlící ve Vídni představuje slovenský prokurista a manažer z Moldavie, kteří komunikují s managementem firmy převážně v německém jazyce.

Kontajnery před expedicí do Evropy. Dopravují se na kamionech po třech kusech najednou na vzdálenost více než 3000 km.

Rádi se s vámi tímto dělíme o naše zkušenosti, převážně kladné z fungování fabriky v Rusku, s prostředím ve firmě, byli jsme mile překvapeni strojním vybavením, kvalifikací a zkušenostmi svářečů, jednáním managementu s námi i se zaměstnanci, s pracovními podmínkami, s čistotou a pořádkem na halách, stravováním pracovníků, zázemím a celkovou péčí o chod firmy. 

Společná samoobslužná jídelna pro TOP management firmy a pro zaměstnance. 

V mnoha aspektech by si z fungování firmy v Kovrovu mohli vzít mnozí naši podnikatele ponaučení…

Výsledky naši mise v Kovrovu.  

                             

   

 

—————

Zpět